Om

Det började med några amigurumiböcker och ett nyinköpt garnnystan. Jag kom hem till mamma och i det närmaste krävde att hon skulle lära mig. Det blev en mysig dag, min mormor var också på plats och vi satt och virkade amigurumis alla tre. Eller, nåja. Jag slet och stretade med min som aldrig riktigt blev något att ha. Jag brukar säga att jag har min tjurskallighet att tacka för att jag till slut lärde mig att virka, hade jag inte varit så envis hade det nog aldrig gått. Efter ett tag räckte det inte riktigt till med böckerna med mönster jag köpt på mig, inte heller kändes gratismönstren på nätet riktigt rätt. Jag var gravid med mitt första barn och ville skapa något alldeles eget till bebisen. Det resulterade i min numera ganska populära groda, som jag nu gjort i många olika varianter och färgkombinationer. Sonens groda blev väldigt uppskattad och är numera utlånad till lillasyster med ständiga påminnelser om att det faktiskt är hans. Och... på den vägen är det. Tack, tack, tjurskalligheten!

 

I september 2011 registrerade jag företaget Johannas Pyssel. Jag var trött på arbetslösheten, ville inte gå tillbaka till det efter mammaledigheten. Under de år som gått har många nya små virkade kompisar kommit till. Så pass många att jag lyckats samla några av dem i en bok med virkmönster. Om du är nyfiken på boken och gärna vill veta mer är du välkommen att skicka ett mail till mig på johanna@hantverkskollektivet.se.


Sedan en tid tillbaka står jag utan webbutik. Jag har kvar en del böcker, garn, virknålar och säkerhetsögon fortfarande, så om du är på jakt efter något får du gärna höra av dig via mail till ovanstående adress.